Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs

About Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs
Personal Collections
View all
Recent Activity
 1. Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs planned a hike.

  February 5, 2020

  03:43
  8.25 mi
  2.2 mph
  875 ft
  875 ft
  1. Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs

   De laatste etappe begint in het romantische plaatsje Ehrenhausen. Nog één keer kun je genieten van de glooiende wijnheuvels van de Südsteiermark en uitstekende wijnen proeven. Je wandelt verder door kleine plaatsjes en langs traditionele wijnboeren richting Leibnitz. Op de Frauenberg vind je verschillende hoogtepunten: het Tempelmuseum biedt een interessante kennismaking met de 6.500 jaar oude geschiedenis van de Frauenberg. De nabijgelegen bedevaartskerk is ook een bezichtiging waard. In Gasthaus Moser is het tijd voor een pauze.

   Via de Kalvarienberg wandel je naar het bezienswaardige Schloss Seggau. Aan de voet van de Schlossberg steek je de rivier de Sulm over. Daarna kom je aan in Leibnitz, de eindbestemming van de wandelroute. Deze schilderachtige stad zorgt voor een perfecte afsluiting van je wandeltocht door de veelzijdige Steiermark. Verken de smalle straatjes, restaurants en cafés.

   • February 11, 2020

  1. Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs

   Aan de rand van Ratsch a/d Weinstraße beklim je een heuvel met mooie uitzichten en wandel je langs grote en kleine wijnhuizen. Niet ver van de grens met Slovenië loop je door een prachtig groen landschap. Op heldere dagen kun je zelfs Graz en Maribor zien liggen. Tussendoor kun je op de Platschberg vanaf uitkijktoren ‘Plački vrh’ nog genieten van een panoramisch uitzicht, dat je niet snel zult vergeten.

   In het 250 jaar oude wijnlokaal Muster-Stubn kun je een pauze inlassen en regionale wijnen zoals Welschriesling of Muskateller proeven. Via weiden, bossen en wijngaarden wandel je verder naar wijndorpje Ehrenhausen. In Ehrenhausen, de eindbestemming van vandaag, kun je eventueel nog het mausoleum van Ruprecht von Eggenberg en/of de barokke bedevaartskerk bezoeken.

   • February 10, 2020

  1. Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs

   Vanuit Leutschach, waar naast de wijnbouw ook de hopteelt een belangrijke rol speelt, wandel je eerst naar de Eory-Kogel: naast een prachtig uitzicht vind je daar ook de ‘reuzendruif’ gemaakt van roestvrij staal en gesmolten glas. Bij de uitstekende wijnlokalen en wijngaarden ben je van harte welkom voor een tussenstop en/of proeverij. Ze vertellen je daar graag alles over het ambacht van de wijnboeren.

   Je wandelt door de glooiende heuvels en bergen van het wijnbouwgebied. Via de Roßberg kom je aan bij het plaatsje ‘Glanz an der Weinstraße’. Ook nu ben je weer vlak bij de grens met Slovenië. Je ziet steeds meer wijngaarden. Het is nu niet ver meer naar de eindbestemming van deze etappe: ‘Ratsch an der Weinstraße’.

   • February 13, 2020

  1. Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs

   Deze etappe begint bij de Scherschenhof waar je van een fantastisch uitzicht op het Steiermarkse en Sloveense wijngebied geniet. In zuidoostelijke richting zie je de ‘Sveti Duh’ kerk al liggen. Deze kerk kun je later vandaag bezichtigen. Ook vandaag volg je wederom de grens tussen Oostenrijk en Slovenië. Je wandelt telkens weer langs gezellige wijnlokalen.

   Het absolute hoogtepunt van vandaag is de Heiligengeistklamm in ‘Naturpark Südsteiermark’: hier vind je kleine watervallen, zeldzame varens en met mos begroeide rotspartijen. De ‘Sveti Duh’ kerk met zijn prachtige panoramische uitzicht op het wijngebied, bevindt zich aan de zuidelijke uitgang van de bergkloof. Daarna verlaat je de ‘Grenzpanoramaweg’ en wandel je in noordelijke richting. Voordat je in Leutschach aankomt, de eindbestemming van vandaag, kom je langs de historische Spitzmühle, die een inkijkje geeft in lang vervlogen tijden.

   • February 10, 2020

  1. Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs

   Vandaag wandel je van Eibiswald met zijn prachtige herenhuizen in zuidelijke richting naar de Kohlweißkapelle. Via tal van haarspeldbochten wandel je bergop naar de St. Pongratzen berg met zijn gelijknamige kerk. Op een hoogte van 900 meter steek je de grens met Slovenië over. Daar kun je de in 1655 gebouwde barokke kerk bezoeken. Vanaf de klokkentoren heb je een schitterend uitzicht.

   Je volgt de Oostenrijks-Sloveense grens en wandelt door het gevarieerde landschap van de Zuid-Steiermark. In ‘Panoramaschenke Tertinek’ kun je een pauze inlassen. Bossen, velden en boerderijen wisselen elkaar af onderweg. Bij de Serschenhof heb je de eindbestemming van vandaag bereikt. Daar kun je de dag afsluiten met een heerlijke hap met versgebakken brood. Je kunt eventueel ook overnachten in vakantiewoning Pronegg of ‘Gästehaus Sternat-Lenz’.

   • February 10, 2020

  1. Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs

   Deze etappe begint in Schwanberg. Via schilderachtige bospaden wandel je bergop naar Schloß Limberg, dat tegenwoordig als jeugd- en vakantiekamp dient. Na een korte stop ga je verder bergop naar Gasthaus Hochmasser, dat ook fungeert als stempelpost voor alle pelgrims die naar Mariazell gaan. Hier kun je genieten van regionale lekkernijen en het prachtige uitzicht bewonderen.

   Daarna wandel je door een heuvelachtig wijngebied en langs authentieke wijnschenkerijen. In Vorderdorf steek je de rivier Weiße Sulm over. Daarna loop je via een beboste heuvel bergop, waar je aan de andere kant in Eibiswald terechtkomt. Op de eindbestemming van vandaag vind je naast de fraaie herenhuizen en het gezellige marktplein ook het ÖAV-wandelmuseum.

   • February 10, 2020

  1. Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs

   Vanuit Deutschlandsberg wandel je in zuidelijke richting en steek je de Laßnitz over. Je loopt nu zigzaggend bergop door wijngaarden en bossen naar de Wolfgangikirche. Bij het kerkje heb je een prachtig uitzicht op het Schilcherland en in het nabijgelegen ‘Alpengasthaus Gregorhansl’ is het tijd voor een welverdiende tussenstop. Parallel aan de ‘Schilcher Weinstraße’ wandel je bergaf naar Mainsdorf. Daar word je een stuk door de Stullneggbach begeleid. De eindbestemming van vandaag is het idyllische Schwanberg. Je kunt er tal van bezienswaardigheden en musea bezoeken, zoals het kapucijnenklooster, Schloss Schwanberg en het Greißlermuseum.

   • February 10, 2020

  1. Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs

   Vandaag ga je eerst vanaf de Gösler Hütte naar de Moserkogel en de Glashüttenkogel. Je kunt opnieuw genieten van prachtige uitzichten op de Weinebene. Je wandelt door een schaduwrijk bos naar Trahütten, een schilderachtig gelegen dorpje. Je loopt bergaf door het heuvellandschap en komt aan in de ‘Klause’, zoals het dal van de Laßnitz wordt genoemd. Je volgt de rivier en wandelt via een romantische route direct vanuit het dal bergop naar ‘Burg Deutschlandsberg’. Vanaf het middeleeuwse kasteelcomplex geniet je van een prachtig uitzicht op de stad Deutschlandsberg.

   Niet ver van het indrukwekkende kasteel vind je verschillende wijnschenkerijen. Ideaal voor een tussenstop! Het is inmiddels wel duidelijk: je bent aangekomen in de wijnregio. Dit gebied staat bekend om zijn Schilcher wijn. Een echte aanrader! In het historische centrum van de stad Deutschlandsberg heb je de eindbestemming van deze etappe bereikt.

   • February 10, 2020

  1. Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs

   Vanuit Pack wandel je in zuidelijke richting. Bij boerderij Gerhaber kun je het ‘Steinerne Weibl’, een uit rots gehouwen figuur, bewonderen. Nu ga je licht bergop naar de rustieke Hebalm. In de Hebalm Stub’n of de Hebalm Seestüberl kun je eventueel iets eten en/of drinken. En bij het meertje kun je relaxen en van de zon genieten. Daarna wandel je langs de Kampelekogel. Daar bevindt zich een uitkijkplatform dat een bezoekje waard is. Bij het hoogveen ‘See-Eben’, dat een indrukwekkende flora heeft, kun je de uitkijktoren beklimmen.

   Daarna wandel je via de Wildbachersattel en de Weberkogel naar de Handalm bij de Weinebene. De Handalm biedt niet alleen een fantastisch panoramisch uitzicht, maar ook spectaculaire rotsformaties die ‘Felsöfen’ worden genoemd. Het is nog maar een klein stukje van de Handalm naar de Weinebene waar je de Gösler Hütte vindt, de eindbestemming van vandaag. Je kunt eventueel ook overnachten in Alpengasthof Koralpenblick. Dit hotel biedt een shuttle-service aan naar de Weinebene.

   • February 9, 2020

  1. Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs

   De eerste paar honderd meter van deze etappe wandel je terug naar het stuwmeer. Vanaf het stuwmeer ga je bergop naar de 1.745 meter hoge Peterer Sattel. Vanaf daar kun je eventueel nog naar het kruis op het hoogste punt van de Peterer Riegel. Anders wandel je verder langs de grens tussen Karinthië en de Steiermark. Geniet daarbij van de adembenemende uitzichten op de bergen in de omgeving.

   Via de glooiende weiden van de Hirscheggeralm, met rondom ruige rotsformaties, kom je aan bij de Bernsteinhütte. Zowel in deze kleine, moderne hut als in de nabijgelegen Knödelhütte kun je een tussenstop maken. Vergeet niet van de kaiserschmarrn te smullen! Vanaf de idyllische Knödelhütte wandel je licht bergafwaarts door prachtige bossen. Na bijna drie kilometer zit de etappe erop. Je komt aan in het schilderachtige dorpje Pack. Vanwege de ‘Packer Stausee’ is Pack een populaire bestemming.

   • February 9, 2020

 2. loading